Komunala Laško d.o.o. - Skupaj z vami in za vas odgovorno do okolja

jarse-logo  
 
  BV Certification-ISO 14001BV ISOBV ISO-2

Novo komunalno vozilo za zbiranje, stiskanje in prevoz odpadkov

Komunala Laško je aprila letos objavila javno naročilo za dobavo komunalnega vozila za zbiranje, stiskanje in prevoz odpadkov. Kot najugodnejši ponudnik je bilo izbrano podjetje JUST d.o.o. iz Ljubljane. Vrednost investicije je znašala 149.500 EUR brez DDV oz. 182.390,00 EUR z DDV.
V ceni investicije je vključena dobava šasije oz. podvozja vozila, komunalna nadgradnja vozila za zbiranje in stiskanje odpadkov ter sistem za sesanje odpadkov kot dodatna oprema vozila. Dobava vozila je bila izvedena pred iztekom pogodbenega roka.

Novo komunalno vozilo poganja dieselski motor (euro 6), z močjo 241 KW (290 KM). Vozilo je dvo-osno s skupno nosilnostjo 15 ton ter pogonom na vsa štiri kolesa. Nadgradnja vozila ima kapaciteto 10 m3 in omogoča zbiranje ter prevažanje komunalnih odpadkov, manjših kosovnih in ločeno zbranih frakcij odpadkov (papir, steklo, embalaža, ipd). Stresalni mehanizem omogoča praznjenje vseh vrst posod oz. zabojnikov. Čas praznjenja zabojnika (dvig/spust) znaša 6-12s, odvisno od vrste in teže zabojnika. Sistem za sesanje odpadkov, ki je bil dobavljen kot dodatna oprema vozila, je namenjen čiščenju javnih površin, zelenic in parkov ter čiščenju javnih površin ob množičnih prireditvah in ga je možno preko sistema za hitro namestitev namestiti na zadnjih vratih v nekaj minutah. Poganja ga hidravlični sistem nadgradnje.
Vozilo je izdelano v skladu s Pravilnikom o varnosti strojev in harmoniziranim standardom SIST EN 1501.

Svečana primopredaja vozila je bila 17.12.2012 na sedežu podjetja Komunala Laško. Poleg direktorja Komunale Laško g. Tomaža Novaka, župana občine Laško g. Franca Zdolška in direktorja podjetja JUST d.o.o. g. Igorja Strnada, so se je udeležili tudi zaposleni delavci Komunale Laško, predstavniki občinske uprave ter člani nadzornega sveta Komunale Laško s predsednikom g. Matjažem Štorom na čelu.
Trak sta svečano prerezala župan občine Laško g. Franc Zdolšek in direktor Komunale Laško g. Tomaž Novak.

Zupan in direktor 1
Smetarsko vozilo 1

Komunala Laško d.o.o.
Podšmihel 1e
3270 Laško
t: 03 734 44 00
f: 03 734 44 20
e: info(at)komunala-lasko.si

Kako do nas?

Uradne ure
Uprava:
Zbirni center:
delovniki 07:00 - 15:00
torek in petek 08:00 - 15:00
sreda in četrtek
14:00 - 20:00
sobota 08:00 - 14:00

Pripombe, predloge, pohvale
nam lahko posredujete preko e-obrazca

Komunala Laško d.o.o. Obvestila Obvestila Novo komunalno vozilo za zbiranje, stiskanje in prevoz odpadkov