Komunala Laško d.o.o. - Skupaj z vami in za vas odgovorno do okolja

jarse-logo  
 
  BV Certification-ISO 14001BV ISOBV ISO-2

Sanacija razglednih ploščadi na mostu čez Savinjo

Na mostu preko Savinje v Laškem je bil že kar nekaj časa onemogočen dostop na vse štiri konzolne podeste oz. razgledne ploščadi. Ukrep omejitve dostopa do podestov razglednih ploščadi smo izvedli zaradi varnostnih razlogov, saj so bili leseni podesti na ploščadih v zelo slabem stanju, dotrajani in nevarni. S tem ukrepom smo preprečili, da bi prišlo do neželenega zdrsa oz. padca naključnih obiskovalcev skozi podeste v reko. V zvezi s tem smo na Inštitutu za metalne konstrukcije naročili poročilo in izredni pregled jeklenih nosilnih konstrukcij.
Poleg temeljitega pregleda jeklene konstrukcije so bili podani tudi predlogi ukrepov za zagotovitev varnosti in trajnosti konstrukcije, med katerimi gre poleg menjave lesenih podestov izpostaviti še privitje oz. pričvrstitev matic sidrnih vijakov ter čiščenje in barvanje korodiranih delov jeklene nosilne konstrukcije.

Posledično smo kot upravljavci pristopili k temeljiti sanaciji lesenega dela podestov in zaščiti jeklene konstrukcije, s čimer smo zagotovili varen dostop do podestov in s tem ponovno varno uporabo razglednih ploščadi.
sanacija razglednih ploscadi

Komunala Laško d.o.o.
Podšmihel 1e
3270 Laško
t: 03 734 44 00
f: 03 734 44 20
e: info(at)komunala-lasko.si

Kako do nas?

Uradne ure
Uprava:
Zbirni center:
delovniki 07:00 - 15:00
torek in petek 08:00 - 15:00
sreda in četrtek
14:00 - 20:00
sobota 08:00 - 14:00

Pripombe, predloge, pohvale
nam lahko posredujete preko e-obrazca

Komunala Laško d.o.o. Obvestila Obvestila Sanacija razglednih ploščadi na mostu čez Savinjo