Komunala Laško d.o.o. - Skupaj z vami in za vas odgovorno do okolja

jarse-logo  
 
  BV Certification-ISO 14001BV ISOBV ISO-2

Slavnostna akademija ob jubileju Komunale Laško (Laški bilten št.: 68/2018)

Komunala Laško je častitljiv jubilej, 30-letnico, obeležila na svojevrsten način. V Kulturnem centru Laško je pripravila proslavo, ki ni bila povsem običajna, temveč je imela edinstven pridih. Že takoj na začetku se je s projekcijo filma, ki so ga v ta namen pripravili zaposleni na Komunali Laško v sodelovanju z Božo in Bojanom Herekom ter drugimi, pokazala posebnost podjetja, ki v letošnjem letu praznuje.

Komunala Laško si je skozi leta utrdila temelje in imela ves čas visoko zastavljene cilje. Javno podjetje, ki sledi tehnološkemu razvoju na komunalnem področju, njegova osnovna skrb pa ostaja kakovostno življenje prebivalcev občine Laško, letos praznuje več okroglih obletnic: 30 let delovanja podjetja, 70 let komunalnih dejavnosti ter 90 let vodovoda v Občini Laško.

Osrednja slovesnost se je odvijala v Kulturnem centru Laško, kjer je bila na ogled tudi razstava zgodovinskih eksponatov. Gostitelj in prvi mož Komunale Laško direktor Tomaž Novak se je v govoru zahvalil vsem svojim “komunalcem”, ki srčno opravljajo delo ter skupaj z njim tvorijo podjetje, ki je odgovorno do občanov in okolja. Navzoče je s svojim govorom navdušil in med drugim dejal: »Ni jih veliko poklicev, kjer bi bili zaposleni tako srčni ob svojem delu, tako pripadni in tako ponosni na svoje podjetje, kot smo to zaposleni na Komunali Laško. Tudi takih komunal ni prav veliko.«
V nadaljevanju je dodal: »Komunalci smo celo knjigo spisali. Knjigo, ki govori o našem delu od preteklosti pa vse do danes. Še več. Komunalci smo celo film posneli. Film, ki govori o našem zdajšnjem delu in se smelo spogleduje s prihodnostjo.«

Govor je zaključil z mislijo: »Ker je dragocen vsak trenutek našega sobivanja, danes govorimo o ljudeh. Predvsem o ljudeh, ki vsak dan pišejo zgodbe in vsak dan nastopajo v novem filmu. Govorimo o ljudeh, ki so bili včeraj tam, kjer smo jih potrebovali. Govorimo o ljudeh, ki bodo jutri tam, kjer jih bomo znova in znova potrebovali. Njim gre zahvala, da smo danes lahko tu. Njim gre zahvala, da je Komunala Laško danes to, kar je. In njim gre verjeti, da bo Komunala Laško jutri to, kar vsi od nje pričakujemo.«

Župan Franc Zdolšek je s ponosom sporočil, da si želi še naprej tako dobrega sodelovanja s podjetjem, ki je v letošnjem letu s strani Zbornice komunalnega gospodarstva prejelo priznanje za strokovno delovanje, korporativno in etično odličnost in s tem služi kot zgled kakovosti slovenskega komunalnega gospodarstva. Da Komunala Laško uživa visok ugled in velja za zaupanja vrednega in zanesljivega poslovnega partnerja, je poudaril tudi predsednik Zbornice komunalnega gospodarstva Miran Lovrič, ki je priznanje skupaj z direktorjem zbornice Sebastijanom Zupancem izročil direktorju Novaku. Prireditev se je nadaljevala v znamenju podeljevanja priznanj. Za 30 let uspešnega poslovanja je župan slavljenki podelil tudi bronasto jubiljeno listino Občine Laško. Z zahvalami pa so se spomnili tudi nekdanjih direktorjev - Mirana Kačiča, Ivana Kende in Marjana Salobirja. V podjetju pa so zaposleni delavci prejeli tudi posebna jubilejna priznanja za 20, 25 ali 30 let uspešnega dela v podjetju ter na področju vzdrževanja vodovoda.

Kot že pred nekaj leti, je tudi tokrat Komunala Laško ob soglasju Občine Laško in nadzornega sveta simbolično predala ključe starega komunalnega vozila za odvoz odpadkov kolegom iz pobratene srbske občine Trstenik.

V Komunali Laško so jubilej obeležili s posebno izdajo knjige TRADICIJA, IZKUŠNJE, MLADOST (Boža Herek in drugi avtorji) ter dokumentarnim filmom (v sodelovanju s podjetjem za televizijsko produkcijo Vigred iz Laškega). V knjigi je opisana zgodovina podjetja in izvajanja komunalne dejavnosti v občini Laško, v filmu pa je prikazano sedanje delovanje Komunale Laško z izzivi za prihodnost.

Lik komunalca, ki je dodobra opisan v knjigi, pa je na odru doživeto predstavila Tanja Klinar. Slavnostno prireditev so v izbranem kulturnem programu zaokrožili nastopajoči Manuella Brečko z Marjanom Hvalo ter Big Band Laško. Še posebej lepo je zvenela pesem Marjane Deržaj Poletna noč, ki so jo skupaj pripravili za zaključek prireditve. pesem pa je ob tem dobila še poseben “komunalski” prizvok.

Javno podjetje Komunala Laško se vsem, ki so s svojim delom kakorkoli pripomogli k temu uspehu in izvedbi slavnostne prireditve s spremljajočimi aktivnostmi, iz srca zahvaljuje.

Vse občane občine Laško in tudi vse druge pa vabimo k ogledu jubilejnega filma, ki si ga lahko ogledate na sletnih straneh Komunale Laško http://www.komunala-lasko.si ali na straneh Youtube https://www.youtube.com - kanal Komunala Laško.

Mojca Knez

Slavnostna prireditev 2018 01Sebastijan Zupanc, Miran Lovrič in Tomaž Novak

Slavnostna prireditev 2018 02Župan Franc Zdolšek izroči direktorju Tomažu Novaku bronasto plaketo Občine Laško

Slavnostna prireditev 2018 03Vzdušje v dvorani Kulturnega centra Laško

Slavnostna prireditev 2018 05Tanja Klinar o liku komunalca

Slavnostna prireditev 2018 04Manuella Brečko, Franjo Maček in Big Band Laško

Foto: Boris Vrabec

Komunala Laško d.o.o.
Podšmihel 1e
3270 Laško
t: 03 734 44 00
f: 03 734 44 20
e: info(at)komunala-lasko.si

Kako do nas?

Uradne ure
Uprava:
Zbirni center:
delovniki 07:00 - 15:00
torek in petek 08:00 - 15:00
sreda in četrtek
14:00 - 20:00
sobota 08:00 - 14:00

Pripombe, predloge, pohvale
nam lahko posredujete preko e-obrazca

Komunala Laško d.o.o. Obvestila Obvestila Slavnostna akademija ob jubileju Komunale Laško (Laški bilten št.: 68/2018)