Komunala Laško d.o.o. - Skupaj z vami in za vas odgovorno do okolja

jarse-logo  
 
  BV Certification-ISO 14001BV ISOBV ISO-2

Sožalnica je novost pri izvajanju pogrebne dejavnosti (Laški bilten št.: 75/2019)

V sklopu akcije Manj sveč za več okolja Komunala Laško, kot izvajalec pogrebne dejavnosti na pokopališčih Občine Laško, z uporabo sožalnice uvaja dodatno storitev. Ob odhodu svojcev, znancev ali prijateljev se pogosto pojavi vprašanje, kako pristopiti do žalujočih, kaj jim reči in kaj podariti. Prva misel je gotovo aranžma sveč in cvetja, pri čemer se vedno poraja vprašanje, ali je to najboljša rešitev?

Možnost izbire zdaj nudi sožalnica, ki je namenjena zbiranju žalnih voščilnic in v katero lahko diskretno dodamo še kak evro ter tako svojcem v najtežjih trenutkih pomagamo. Na eni strani s tem obujamo solidarnost in moč skupnosti v najtežjih trenutkih, na drugi strani zmanjšujemo nepotrebno obremenjevanje okolja, finančno obremenitev in čustveno stisko svojcev zaradi dolgotrajnega hranjenja sožalnih aranžmajev.

Sožalnica je posebna skrinjica z vgrajenim sefom, ki se uporablja na pogrebih (v mrliški vežici) in je namenjena zbiranju sožalnih vizitk, s katerimi se svojcem sporočajo sožalje in misli ob slovesu ali pa podari poljubna vsota denarja namesto običajnih sveč, cvetja in drugih sožalnih aranžmajev. Vizitko se odda v skrinjico, s čimer je zagotovljena popolna diskretnost. Podarjeni znesek je namenjen svojcem umrlega in mnogokrat pomaga pri finančnih težavah, ki jih ima družina ob boleči izgubi.

Kaj morate storiti? Na poslovilno slovesnost prinesete žalno voščilnico, v katero napišete sožalje in mogoče dodate še denarni prispevek, ki bi ga sicer namenili za sožalni aranžma v obliki sveč ali cvetja. S tem boste pomagali svojcem, saj so stroški pogrebnih storitev visoki in predstavljajo za svojce dodatno breme ob že tako hudi stiski ob izgubi ljubljene osebe. Žalno voščilnico ob prihodu v mrliško vežico vstavite v sožalnico, v kateri je zaklenjen sef za zbiranje žalnih voščilnic, ki jih po končanem pogrebu iz sefa prevzamejo svojci z vso njegovo vsebino.
Marko Klinar             
sozalnica bilten 75 2019

Komunala Laško d.o.o.
Podšmihel 1e
3270 Laško
t: 03 734 44 00
e: info(at)komunala-lasko.si

Uradne ure
Uprava:
Zbirni center:
delovniki 07:00 - 15:00
torek in petek 09:00 - 15:00
sreda in četrtek
14:00 - 20:00
sobota 08:00 - 14:00

Pripombe, predloge, pohvale
nam lahko posredujete preko e-obrazca

Komunala Laško d.o.o. Obvestila Obvestila Sožalnica je novost pri izvajanju pogrebne dejavnosti (Laški bilten št.: 75/2019)