Komunala Laško d.o.o. - Skupaj z vami in za vas odgovorno do okolja

jarse-logo  
 
  BV Certification-ISO 14001BV ISOBV ISO-2

Manj sveč za več okolja, šestič (Laški bilten št.: 74/2019)

Pobudnik te akcije je Komunala Laško, pravzaprav njen direktor Tomaž Novak, po produkcijski plati pa nastaja v produkciji TV Krpan.
24 b svece m
Gre za serijo kratkih ozaveščevalnih filmov, ki nastajajo vsako leto pred dnevom spomina na mrtve, vse svete, in h kateri letos prilagamo že šesti filmček. S temi pozivamo k razumni, bolj preudarni rabi sveč. Sploh tistih, oblečenih v plastiko, kakršnih je večina. Do zdaj smo skušali glavno junakinjo, v plastiko oblečeno svečo prikazati kot negativno junakinjo v maniri filmov noar, vsakič na svoj, seveda drugačen način. Sporočilo, povedano vsakič malo drugače, se vedno konča s pozivom, naj bo sveč čim manj, da bo okolje čim manj prizadeto.

Na hitro gledano v zadnjih letih ni opaznih razlik v količini odpadnih sveč, še vedno so po prazniku na komunalnih deponijah ogromni kupi plastike. Če pa povezujemo podatke, je slika bolj optimistična. Količine odpadnih nagrobnih sveč se zmanjšujejo kljub dejstvu, da so cene sveč v zadnjih letih zelo padle. Torej jih je res vedno manj, ker niso več v modi. K temu pa gotovo svoj delež prispevajo tudi naši filmčki, ki trkajo na našo vest, na vest slehernega od nas, da se vpraša, ali moram res danes na pokopališče nesti to, klasično, plastično svečko?

Pomembnost našega deleža pri ozaveščanju slovenske javnosti glede odpadnih sveč potrjuje tudi dejstvo, da je častno pokroviteljstvo nad našo akcijo letos prevzel predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.

V filmu pa letos sodeluje tudi Ministrstvo za okolje in prostor, pravzaprav Direktorat za okolje, prav tisti, ki se z okoljsko problematiko najbolj ukvarja. In otroci iz Vrtca Laško. Poziv pa je kot vedno: manj sveč za več okolja. Podrobna vsebina letošnjega filma pa naj ostane še skrivnost ...

Častni pokrovitelj akcije manj sveč za več okolja 2019 je predsednik RS Borut Pahor.

Boža Herek                

24 b svece

Komunala Laško d.o.o.
Podšmihel 1e
3270 Laško
t: 03 734 44 00
f: 03 734 44 20
e: info(at)komunala-lasko.si

Kako do nas?

Uradne ure
Uprava:
Zbirni center:
delovniki 07:00 - 15:00
torek in petek 09:00 - 15:00
sreda in četrtek
14:00 - 20:00
sobota 08:00 - 14:00

Pripombe, predloge, pohvale
nam lahko posredujete preko e-obrazca

Komunala Laško d.o.o. Obvestila Obvestila Manj sveč za več okolja, šestič (Laški bilten št.: 74/2019)