Komunala Laško d.o.o. - Skupaj z vami in za vas odgovorno do okolja

jarse-logo  
 
  BV Certification-ISO 14001BV ISOBV ISO-2

Čiščenje javnih površin v času Pivo in cvetja (Laški bilten št.: 97/2023)

Tradicionalni festival Pivo in cvetje vsako leto julija prinese v Laško kar nekaj sprememb in predvsem obilo dodatnega dela na področju javnih površin.

Po naročilu organizatorjev prireditve Občine Laško in Stik-a Laško se že v začetku festivalnega tedna izvede ograditev parkirišč in prostora za kampiranje v Jagočah, postavitve ekoloških otokov za ločeno zbiranje odpadkov, montirajo se varovala na podeste mostu čez Savinjo, postavijo se ograje in prometna signalizacija za ureditev prometnih zapor in obvozov.

Naša glavna naloga pa je vsakodnevno čiščenje v jutranjih urah po prireditvi. Delo začenjamo ob 5. uri zjutraj in je v večjem delu zaključeno do 8. ali 9. ure. Pri čiščenju sodeluje ekipa dvajsetih delavcev s stroji za odvoz odpadkov, strojno pometanje, sesanje in pranje, veliko dela pa je še vedno treba opraviti ročno. V tem času smo imeli na preizkusu tudi ekološko električno vozilo za prevoz odpadkov, orodja in ostale opreme s strani našega poslovnega partnerja Svet strojev.

Količina odpadkov se glede na pretekla leta postopoma zmanjšuje, verjetno tudi zaradi uvedbe povratne embalaže za pijačo. Ločeno zbiranje odpadkov na ekoloških otokih pa zaenkrat še ne daje pravih rezultatov.

V vseh teh letih je priprava in čiščenje postalo že skoraj rutina. Ekipa in organizacija sta utečeni, čeprav vsako leto prinese kakšno novost in presenečenje, zato je vedno še prostor za izboljšave. Ključno pa je, da so meščani in obiskovalci s čiščenjem zadovoljni.

                                Marko Klinar

Ciscenje v casu Piva in cvetja datoteke 1Ciscenje v casu Piva in cvetja datoteke 2Ciscenje v casu Piva in cvetja datoteke 3

Komunala Laško d.o.o.
Podšmihel 1e
3270 Laško
t: 03 734 44 00
e: info(at)komunala-lasko.si

Uradne ure
Uprava:

Zbirni center
:
delovniki 07:00 - 15:00

torek in petek 09:00 - 15:00
sreda in četrtek
14:00 - 20:00
sobota 08:00 - 14:00

Pripombe, predloge, pohvale
nam lahko posredujete preko e-obrazca

Komunala Laško d.o.o. Obvestila Obvestila Čiščenje javnih površin v času Pivo in cvetja (Laški bilten št.: 97/2023)