Komunala Laško d.o.o. - Skupaj z vami in za vas odgovorno do okolja

jarse-logo  
 
  BV Certification-ISO 14001BV ISOBV ISO-2

Nova sodobna kombinirka – rovokopač (Laški bilten št.: 74/2019)

Komunala Laško je sredi letošnjega leta izvedla javno naročilo za dobavo novega gradbenega stroja rovokopača oz. kombinirke. Kot najugodnejši ponudnik je bilo izbrano podjetje TERRA JCB, d. o. o., iz Ljubljane. Vrednost naložbe je znašala 99.999 EUR brez DDV. Dobava je bila konec septembra, in sicer en mesec pred iztekom pogodbenega roka, kar omogoča, da se v zadnjih mesecih letošnjega leta s to novo pridobitvijo v lastni režiji opravi večino gradbenih del pri investicijskem vzdrževanju vodovodnega omrežja.

V ceni investicije je bila dobava novega rovokopača JCB 4CX SiteMaster Turbo ECO, z motorjem z močjo 80 KW in delovno prostornino 4.000 cm3 s petletnim splošnim garancijskim rokom oz. 3.000 delovnih ur, s »Powershift« menjalnikom, pogonom na vsa 4 kolesa (4x4) z možnostjo bočne vožnje (pasji hod), servo zavorami, teleskopsko kopalno roko, avtomatsko izravnavo sprednje odpiralne nakladalne žlice z nožem, viličarsko opremo, mehansko hitro spojko za menjavo orodij na kopalnem delu ter z »AEC - Joystick« komandami za nakladalni in kopalni del. Poleg standardne opreme ima rovokopač tudi nagibno planirno žlico in hidravlično kladivo. Gre za največji model “kombinirke”, ki je na trgu, in je rezultat izkušenj vodilnega proizvajalca rovokopačev. Poleg izredne zmogljivosti in učinkovitosti ga odlikujeta tudi udobna in varna uporaba. Tehnično dodelan pogonski motor in poseben filter goriva zmanjšuje izrabo motorja, podaljšuje njegov rok trajanja, odlikuje ga tudi nizka poraba goriva.

Komunala Laško je z nabavo nove kombinirke še dodatno razširila svoj avtostrojni vozni park. Z novo kombinirko se bodo izvajala investicijsko vzdrževalna dela na področju vodovodnega omrežja, javnih cest in javnih površin. Poleg tega pa bo kombinirka (poleg obstoječe) namenjena tudi za izvajanje nalog na področju zaščite in reševanja ter intervencijska in druga dela.

Tomaž Novak, direktor              

JCB 4CX
Nova kombinirka – rovokopač JCB 4CX

Komunala Laško d.o.o.
Podšmihel 1e
3270 Laško
t: 03 734 44 00
e: info(at)komunala-lasko.si

Uradne ure
Uprava:

Zbirni center
:
delovniki 07:00 - 15:00

torek in petek 09:00 - 15:00
sreda in četrtek
14:00 - 20:00
sobota 08:00 - 14:00

Pripombe, predloge, pohvale
nam lahko posredujete preko e-obrazca

Komunala Laško d.o.o. Obvestila Obvestila Nova sodobna kombinirka – rovokopač (Laški bilten št.: 74/2019)