Komunala Laško d.o.o. - Skupaj z vami in za vas odgovorno do okolja

jarse-logo  
 
  BV Certification-ISO 14001BV ISOBV ISO-2

Problematika nagrobnih sveč in vsakoletna akcija Manj sveč za več okolja (Laški bilten št.: 62/2017)

V obdobju pred in po dnevu spomina na mrtve množično obiskujemo pokopališča in urejamo grobove svojcev ter jim na različne načine izkazujemo spoštovanje. Z nekaterimi dejanji posredno vplivamo tudi na okolje, kar se najbolj izrazito odraža v prekomerni porabi nagrobnih sveč.

Letos se že četrto leto zapored v sklopu akcije Manj sveč za več okolja na vas obračamo z upanjem na odgovorno ravnanje do okolja in vas prosimo, da tudi letos prižgete kako svečo manj.

Poslanstvo ozaveščevalnih filmov, ki jih Komunala Laško pripravlja pod okriljem Zbornice komunalnega gospodarstva, je vse večje, prav tako pa se veča tudi odzivnost širše slovenske javnosti. Da z vsakim novim filmom močno presežemo lokalne okvirje, sta direktor Komunale Laško Tomaž Novak in soavtorica filma Boža Herek že večkrat izpostavila v oddajah Dobro jutro na nacionalni televiziji, prav tako pa tudi preko drugih lokalnih televizij. O dolgoročnih učinkih teh ozaveščevalnih filmov, ki so vse bolj zaznavni, govori tudi direktor Zbornice komunalnega gospodarstva pri Gospodarski zbornici Slovenije Sebastijan Zupanc. Letos so se te problematike pri Zbornici komunalnega gospodarstva lotili še bolj globalno, saj se deponije odpadnih nagrobnih sveč samo še večajo in odpadne nagrobne sveče postajajo vse večji okoljski problem, pred katerim si ni več moč zatiskati oči, ampak se mu je potrebno posvetiti z vso resnostjo in na vseh nivojih.

Predniki nam ne bodo zamerili, če bomo prižgali svečo manj, potomci pa nam bodo zaradi tega še bolj hvaležni.
manj svec 17 1

Komunala Laško d.o.o.
Podšmihel 1e
3270 Laško
t: 03 734 44 00
e: info(at)komunala-lasko.si

Uradne ure
Uprava:

Zbirni center
:
delovniki 07:00 - 15:00

torek in petek 09:00 - 15:00
sreda in četrtek
14:00 - 20:00
sobota 08:00 - 14:00

Pripombe, predloge, pohvale
nam lahko posredujete preko e-obrazca

Komunala Laško d.o.o. Obvestila Obvestila Problematika nagrobnih sveč in vsakoletna akcija Manj sveč za več okolja (Laški bilten št.: 62/2017)