Komunala Laško d.o.o. - Skupaj z vami in za vas odgovorno do okolja

jarse-logo  
 
  BV Certification-ISO 14001BV ISOBV ISO-2

Oddaja delujočih elektronskih aparatov (Laški bilten št.: 80/2020)

V začetku letošnjega leta se je pričel projekt »Life - Spodbujamo e-krožno«, ki spodbuja krožno gospodarstvo na področju e-opreme ter poudarja okoljski in socialni vidik ohranjanja in podaljševanja življenjske dobe aparatov. Trajal bo do konca leta 2024 in je sofinanciran s strani Ministrstva za okolje in prostor ter Evropske komisije. V sklopu projekta se bodo izvajale različne aktivnosti za promoviranje prioritetnih elementov krožnega gospodarstva, od ponovne uporabe, souporabe in popravil aparatov, do digitalizacije postopkov in iskanja inovativnih poslovnih modelov. Med drugim se bo v sklopu projekta postavilo okrog 60 kotičkov za oddajo še delujočih aparatov po vsej Sloveniji, ki bodo te aparate, ki bi sicer končali med e-odpadki, zajeli in jim zagotovili nove lastnike.

V sklopu petletnega projekta »Life Spodbujamo e-krožno« pod sloganom »Še sem uporaben!« je nosilka projekta, družba ZEOS, d. o. o., skupaj s projektnima partnerjema Zbornico komunalnega gospodarstva pri GZS in podjetjem TSD, d. o. o., ter lokalnim partnerjem družba za ravnanje z odpadki SIMBIO, d. o. o., julija 2020 javnosti predstavila pilotni kotiček za oddajo še delujočih aparatov.

Oddaja delujocih elektronskih aparatov
Kotiček za oddajo še delujočih aparatov, RCERO Celje

Postavili so ga v celjskem sodobnem centru za ravnanje z odpadki RCERO Celje v Bukovžlaku, ki je eden izmed prvih in večjih tovrstnih centrov v Sloveniji in je na voljo vsem, ki bi želeli oddati svoje še delujoče aparate v ponovno uporabo. V kotiček se lahko odda naslednje še delujoče aparate za ponovno uporabo: pralni stroj, hladilnik, zamrzovalnik, namizni in prenosni računalnik, zabavno elektroniko, male gospodinjske aparate, igrače, mobilne telefone, zvočnike, TV z ravnim zaslonom z daljincem, LCD monitorje, krožne žage, vrtalnike, glasbene stolpe, sesalnike in ostale primerne aparate na elektriko ali baterije. V kotičku se zbira aparate, ki so varni za uporabo, niso pokvarjeni ali poškodovani, niso prekomerno umazani in niso starejši od 10 let. Za zbrane primerne še delujoče aparate se bo v okviru projekta poskrbelo, da bodo po različnih poteh našli nove lastnike.

                                              Tomaž Novak, direktor 
                                                 Vir: Zbornica komunalnega gospodarstva

Komunala Laško d.o.o.
Podšmihel 1e
3270 Laško
t: 03 734 44 00
e: info(at)komunala-lasko.si

Uradne ure
Uprava:

Zbirni center
:
delovniki 07:00 - 15:00

torek in petek 09:00 - 15:00
sreda in četrtek
14:00 - 20:00
sobota 08:00 - 14:00

Pripombe, predloge, pohvale
nam lahko posredujete preko e-obrazca

Komunala Laško d.o.o. Obvestila Obvestila Oddaja delujočih elektronskih aparatov (Laški bilten št.: 80/2020)