Komunala Laško d.o.o. - Skupaj z vami in za vas odgovorno do okolja

jarse-logo  
 
  BV Certification-ISO 14001BV ISOBV ISO-2

Novoletne praznične okrasitve mesta in naselij (Laški bilten št.: 63/2017)

Decembrsko praznično razpoloženje spremlja tudi praznična okrasitev in osvetlitev objektov in javnih površin, za kar v Laškem, Rimskih Toplicah in večjih naseljih v občini Laško v sodelovanju s STIK-om Laško skrbi in izvaja Komunala Laško.

Za namen okraševanja je namenjenih približno 300 metrov svetlobnih zaves, 1.200 metrov svetlobnih verig in 150 kosov svetlobnih okraskov, kot so snežinke in laške lilije, ki se namestijo na objekte in javne površine. Na nekaterih dogovorjenih mestih se postavijo tudi smreke, ki jih vsako leto darujejo naši občani in katere se primerno okrasijo. V sodelovanju z laškimi likovniki, šolami in vrtci poskrbimo, da so na primernih mestih izobešeni tudi njihovi izdelki. V zadnjih letih so to lampijoni, ki osvetljeni polepšajo že tako lepo praznično Laško.

Naše podjetje se ponaša tudi s svojimi lastnimi okraski, ki so izdelani iz kovinske konstrukcije in obdani s svetlobnimi verigami, ki že leta gorijo v obliki zvezd in repatic z nosilcev javne razsvetljave. Predlani smo se izkazali s posebno lokalno okrasitvijo v obliki laške lilije, ki je simbolni znak Laškega in je izpod rok naših delavcev zasijala v vsem svojem sijaju ter s še posebno lokalno noto okrasila praznično mesto. Lani pa smo s kovinsko konstrukcijo snežaka in snežnih kep okrasili podeste mostu čez Savinjo. V letošnjem letu pa smo pri okrasitvi naredili še korak naprej in Laško okrasili s kovinskimi konstrukcijami novoletnih smrek, ki so, praznično okrašene, primerno obeležile in okrasile decembrsko dogajanje v Laškem. Prav tako je na novo okrašena velika praznična pridobitev za Laščane - drsališče ob Kulturnem centru, za kar je bilo nabavljenih dodatnih 220 metrov svetlobnih zaves.

Tako Komunala Laško, kot vsi, ki kakorkoli pripomorejo k prazničnemu vzdušju v Laškem, želimo, da bi občani preživeli čim lepši pravljični december, da bo lahko prvo jutro v januarju prineslo le zdravje, srečo in medsebojno razumevanje.

praz lasko trupi1
praz lasko trupi2Novoletna smreka, nova varilska stvaritev Vinka Trupija
Občani z veseljem sodelujejo pri praznični okrasitvi Laškega
Z vstopom v veseli praznični december, je potrebno poskrbeti tudi za praznično osvetlitev mesta. Pri tem vsako leto z velikim veseljem sodelujejo tudi naši občani, ki v ta namen darujejo smreke in smrečice s svojih gozdov ali nasadov, predvsem tiste, ki jih želijo odstraniti iz varnostnih in drugih razlogov. Vsled tega se v našem imenu, kot v imenu STIK-a in Občine Laško letos iskreno zahvaljujemo Jožefu Ojsteršku z Marija Gradca 66, ki je daroval štiri smreke za praznično okrasitev Laškega. Vse ostale občane, ki v letošnjem letu pri tej akciji niso sodelovali, vabimo k sodelovanju v naslednjem letu.

Marko Klinar

Komunala Laško d.o.o.
Podšmihel 1e
3270 Laško
t: 03 734 44 00
f: 03 734 44 20
e: info(at)komunala-lasko.si

Kako do nas?

Uradne ure
Uprava:
Deponija:
delovniki 07:00 - 15:00
sreda 13:00 - 17:00
sobota 08:00 - 12:00

Pripombe, predloge, pohvale
nam lahko posredujete preko e-obrazca

Komunala Laško d.o.o. Obvestila Obvestila Novoletne praznične okrasitve mesta in naselij (Laški bilten št.: 63/2017)